Mijn studie: Social Work

Hoi allemaal! Vandaag eens een andere blogpost dan normaal: een post over mijn opleiding. Ik studeer namelijk Social Work en daar krijg ik vaak vragen over. Vandaag besloot ik het eens wat nader toe te gaan lichten.

Met Social Work leer je eigenlijk met allerlei verschillende soorten groepen mensen te werken. Je krijgt vakken zoals groepsdynamica waarin je leert over groepen, gespreksvoering waarin je leert hoe je het beste gesprekken moet voeren en psychologie waarin je een paar stromingen leert kennen die je uitleggen hoe volgens hun de mens in elkaar zit.

Ook loop ik nu al stage bij Kio, een opvang voor kinderen met gedragsproblemen. Je hebt een logeerhuis, trainingshuizen, naschoolse opvang en zaterdagopvang. Ik zit met een hecht groepje bij de naschoolse opvang en daar loop ik nu al ongeveer 40 uur stage. Ik heb het daar super naar mijn zin.

Wat ik later kan worden met mijn studie is maatschappelijk werker of sph’er. Als sph’er zit je in een woongroep en werk je echt met groepen. Groepen met kinderen, met drugsverslaafden of met mensen met een psychose. Als maatschappelijk werker werk je meer 1 op 1 met mensen met bijvoorbeeld schulden of ex-gedetineerden, om hun te helpen terug de samenleving in te gaan.

Ik heb het super naar mijn zin op mijn studie en ik zit ook in het eventteam om andere mensen aan te sporen dit te gaan studeren.

Ik hoop dat je nu een tikkie wijzer bent geworden!

Liefs Kaylee

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s